Waarom is bewegen belangrijk?

diabetes type I:

Bewegen zorgt voor een betere controle over jouw bloedglucose, een lagere bloeddruk, een lager lichaamsgewicht, betere elasticiteit van de vaten en minder vetten in je bloed. Je werkt aan een gezonder lichaam door te sporten. Zo verklein jij de kans op complicaties. Met een paar kleine aanpassingen kan jij al meer bewegen. Hiermee vergroot jij de kans dat de insulinegevoeligheid van jouw lichaam verbetert.

diabetes type II:

Een half uur bewegen per dag zorgt voor een positief effect op jouw gezondheid. Dat geldt altijd, maar zeker bij diabetes type II. Jij hebt minder medicatie nodig, als jij regelmatig 30 minuten per dag beweegt. Jij voelt je vaak ook beter als meer beweegt!

Wat is diabetes?

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuikers niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline aanmaakt. Ook reageert het lichaam vaak niet (meer) goed op insuline. Of het lichaam maakt helemaal geen insuline meer aan. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel.

Kan ik sporten met diabetes bij ZENNA?

Ja want wij hebben het keurmerk van Diabetes Vereniging Nederland!

De drempel om te gaan sporten is vaak hoog. Zeker voor mensen met diabetes. Want wat als je bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Het keurmerk geeft je een veilig gevoel. Ook voor zorgverleners is het makkelijker om door te verwijzen naar onze sportschool met oog voor diabetes.