Blog

‘Ik ben inmiddels 6 kilo kwijt’

Hoi, mijn naam is Aimée. Ik ben 52 jaar, en in april 2022 ben ik lid geworden van ZENNA Sport for Women.

De juiste stap

Tijdens de intake met de eigenaresse Astrid had ik gelijk het gevoel dat ik de juiste stap had genomen. Zij begeleidt je goed en vraagt ook wat je wilt bereiken. In mijn geval moest ik een paar kilo’s afvallen. Ik ben 1,58 m en woog 72 kilo. Dit was echt te veel. Astrid heeft mij eerst gewogen op de speciale weegschaal, de InBody. Ik kreeg een hele uitdraai, waarop ik onder andere precies kon zien hoeveel mijn vet- en spierpercentage waren. Maar ook waar het zit en hoeveel kcal ik mag eten om af te vallen. Zo wist ik precies waar ik aan moest gaan werken.

Persoonlijk ingesteld

Vervolgens heeft Astrid de eGym toestellen afgestemd op mijn lengte. Doordat Astrid je een krachtmeting op alle eGym toestellen laat doen, weet je dat de toestellen op jou zijn ingesteld. En erg handig: ik hoef niks te onthouden, want al mijn gegevens staan in de chip op mijn eGym polsband. Die hou ik voor elk apparaat en dan kan ik gelijk trainen. Ik hoef niet eerst mijn toestel in te stellen en te denken ‘O ja, hoeveel gewicht deed ik ook alweer op dit apparaat en hoeveel herhalingen?’

Inmiddels (oktober 2022) ben ik 7 kilo kwijt en dat ‘alleen’ maar doordat ik 3 keer per week een half uurtje train op de eGym apparaten. Ik ben eerst begonnen met het Basis programma op de eGym. Nadat ik dit programma goed onder de knie had, heeft Astrid mij op een vetverbrandingsprogramma gezet. Omdat ik nu op mijn streefgewicht ben, heeft ze mijn programma ingesteld op ‘spieropbouw’ om alles weer strakker te krijgen.

Motivatie

Astrid motiveert je, maar is ook streng, wat ik echt nodig heb. Tegenwoordig probeer ik ook met de wandelgroep mee te lopen, wat mij goed bevalt. De drempel is heel laag om te komen sporten, omdat de apparaten in een huiskamersetting staan. Het voelt heel huiselijk aan.

Astrid, bedankt voor je steun en ik ga dit zeker volhouden!😉


Ook interessant voor jou

5 fabels die je absoluut moet weten

Wil jij ook graag je buikvet verbranden, maar lukt het niet?

Lees verder

10 tips om meer beweging in je leven te brengen

Wil jij ook meer bewegen, maar heb je simpelweg niet de tijd om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen?

Lees verder

Welk programma past het beste bij jou?

Veel vrouwen vinden het moeilijk om te bepalen welke vorm van bewegen het beste bij hun past.

Lees verder

Ervaringen

Ik sport nu al 7 maanden bij ZENNA Sport. Ik sport 3x per week en ben inmiddels 9 kg afgevallen! Het is gezellig bij ZENNA en super makkelijk: jij plant zelf de gewenste tijden in en de dagen dat je kan komen om te sporten. De vrouwen hier worden ook goed begeleid en goed geïnformeerd. Er worden ook veel andere groepslessen gegeven en niet alleen eGym.

- Luma

Bij Zenna is het altijd gezellig! Tijdens de E-gym heb je vaak niet in de gaten dat je echt aan het sporten bent. Dat heeft te maken met een bijzondere techniek; tijdens het sporten ben je ook aan het Pac-mannen (met een groter bolletje de kleinere bolletjes ‘opeten’ tijdens het bewegen). Met daarbij dat je alleen maar met vrouwen aan het sporten bent geeft ook een fijne gezellige sfeer.

- Ellis

Ik ben trots op ZENNA! Een kleine gym met alle aandacht voor elk lid.

- Astrid Letterboom